BØYESTETIKK

Buerer tilbake, og denne gangen er de voksne med. Når det gjelder sløyfeestetikken, er vi fra 2 deler å introdusere, historien til sløyfe, og de kjente designere av sløyfekjoler.

Buer oppsto i Europa under «Pfalz-slaget» i middelalderen.Mange soldater brukte silkeskjerf rundt halsen for å fikse kragen på skjortene.Motelederen Louis XIV la merke til det, da ble det designet en sløyfe.Denne typen sløyfe ble raskt introdusert fra Frankrike til England, og spredte seg deretter til Europa, og ble et symbol på adel og eleganse.

acsdv (1)

På 1600-tallet var "barokkstilen" veldig populær, damer og herrer begynner å dekorere klærne sine med håndlagde blondebånd.I denne perioden ble sløyfer brukt til å dekorere silke- og satengplagg, kongelig uniform, militære æresmedaljer, gullsmykker, etc.

acsdv (2)

acsdv (3)

På 1700-tallet feide «rokokkostilen» inn i Europa, og denne perioden var også den «herlige tidsalderen» for sløyfedekorasjon.Fra Louis XIVs sløyfe til Dronning Maries smykkekolleksjon, sløyfer har alltid vært en av favorittstilene til europeiske kongefamilier.

acsdv (4)

På 1900-tallet begynte buene å dukke opp i mange designeres arbeider.Sløyfer er ikke bare en visning av kvinners fantasi og sjarm, men også en av de mest elskede designelementene til motedesignere.Ulike merker har forskjellige tolkningsstiler.

acsdv (5)

acsdv (6)

På 1950-tallet vakte Jacques Fath, en av Frankrikes tre moteledere, vårutstillingen hans fra 1950 stor sensasjon.Jacques Faths er ikke begrenset til bueform i designene hans, men integrerer abstraksjonen i mote.Dette la også grunnlaget for at sløyfen ble et varig designelement innen mote.

Gabrielle Chanel hadde også en spesiell følelse for buer.I hennes design symboliserte buer eleganse og adel.

I 1927 ble Elsa Schiaparellis berømte verk "Dislocated Visual Bow Knit Sweater" født.Dette designet var en dristig innovasjon som forvandlet buen fra en tredimensjonal form til en flat todimensjonal dekorasjon.

Sløyfeelementet har vært gjennom historien til Christian Dior, fra high fashion til parfymeemballasje, og kombinerer sløyfens eleganse og lekenhet perfekt.

Cristóbal Balenciaga liker å beskrive kvinneskikkelsen som en sommerfugl med spredte vinger.Gjennom ulike strukturer og linjer er modellene gjemt i disse enormekjole, som om de kan fly høyt når som helst.

Så langt, buer, som symboliserer romantikk, søthet og eleganse, buer er fortsatt en av de vanlige elementene i moderne dameklær design.De endrer stadig utseende etter designeres vilje, og spiller en viktig rolle i plaggestetikken.

Rei Kawakubo (Comme des Garçons) har en spesiell følelse av bueelementer.Stilen hennes er å ignorere regler og bryte tradisjoner.I vår- og sommerutstillingen 2022 presenterte hun bue i form av trykk og tredimensjonal, på denne måten bryter den tradisjonelle måten å overdrive formen på buer, trykt og 3d bue skapte en sterk visuell innvirkning.Utskrift eller tredimensjonale broderiteknikker brukes til å dekorere store områder med buer, blomster, blader og andre mønstre på en enkel silhuett.Gjentatt utskrift av 3d-sløyfemønster og "todimensjonal" hårstyling i harpiks gir en sterk visuell effekt.

acsdv (7)

Giambattista Valli var en kjent designer fra Italia, og han bygde et merke med navnet hans i 2004. Sløyfer, tyll, volanger, linninger og 3D blomsterdekorasjoner er signaturelementene til Giambattista Valli.Designene til Giambattista Valli's bruker den klassiske store sløyfen og glatte linjer, fulle av kunstnerisk sans.Skjøting av gasbind og blomsterblomster er lagdelt, noe som gir folk en tåkete og drømmende følelse.Designet med svart skaper en jevn og mystisk atmosfære.Den ensfargede rosa gjør kjolen mer enkel og elegant.Kjoledesignene med søt sløyfe og overdrevet fald har vunnet publikums hjerter for sin visuelle appell.De fleste mønstrene er i form av blomster og blondestoffer, og skaper en harmonisk og enhetlig effekt.

acsdv (8)

acsdv (9)

Alexis Mabille er et kjent merke grunnlagt av designeren Alexis Mabille i 2005. Sløyfen er det beste symbolet til denne unge designeren.Han sa at "sløyfen" er et symbol på et nøytralt konsept, som ikke bare kan forbindes med menns sløyfe, men også uttrykke den feminine elegansen.I Alexis Mabilles 2022 høst- og vinterserie vises sløyfene forskjellige steder på klærne: på skuldrene til off-shoulder kjoler og dressjakker, på sidene av blonde jumpsuits og på midjen avkveldskjoler.Designeren brukte gasbind og satengstoff for å lage sløyfeform i klærne, og sløyfedesignen tilførte en romantisk atmosfære tilkjole.

acsdv (10)

MING MAs 2022 høst- og vinterserie heter «Dream Back to New Romance», som er inspirert av «New Romantic Cultural Movement» som dukket opp i England tidlig på 1980-tallet.Designeren hevder det åndelige av å frigjøre oss selv.På grunnlag av europeisk klassisk kultur, integrerer dette designet mystisk orientalsk estetikk, kombinerer nydelig stil og nøytral skjønnhet, og åpner et nytt kapittel med moderne motespråk.

acsdv (11)


Innleggstid: 19-jan-2024